USA och Israel drar sig ur UNESCO p.g.a. dess historieförfalskningar

– Ett i grunden hedersamt FN-organ, UNESCO, har utvecklat sig till att bli ett nytt språkrör för arabisk-muslimska länder för att bedriva politik mot Israel och förfalska judarnas historia i t.ex. Jerusalem. En politik som socialdemokraterna i Sverige har ställt sig helhjärtat bakom då partiet inte är synonyma med internationella mänskliga rättigheter och respekt för människors historia. USA visar vägen – igen – för moraliska värderingar. Mer information »

Mer om  UNESCO här. Via den bifogade länken kan du t.ex. läsa mer om:

  • Spiken i botten för UNESCO – förfalskade judisk historia 5 mil från Auschwitz
  • UNESCO-skandalen: ”Sverige vanärar sig självt”
  • Socialdemokrater älskar diktaturer – röstade återigen för en anti-judisk resolution i UNESCO
  • Israels ambassadör i UNESCO kastade resolutionen om Tempelberget i papperskorgen
  • Tjeckiens parlament fördömer UNESCO efter historieförfalskningen av Tempelberget
  • Skogkär (Sydsvenskan): Unesco reviderar historien
  • Östman (KD i Finland): Unescos beslut visar att antisemitismen blommar
  • Sverige röstade inte emot att UNESCO förnekar judisk koppling till Tempelplatsen

Publicerat 2017-10-14

Video: Biblisk arkeologi

Professor Jodi Magness undervisar om biblisk arkeologi i den nedanstående videon.


Publicerat 2017-10-06

Sukkot / Lövhyddohögtiden

Sukkot eller lövhyddohögtiden startar ikväll och över hela Israel kan man se hyddor vars tak består av löv. Hyddorna är till minne av israeliternas enkla boenden under den 40-åriga vandringen genom öknen. En speciell citron -”etrog”- och en kombination av kvistar bestående av knoppen till ett palmblad används också, vilka symboliserar G-d i hela skapelsen. Judiska församlingen i Stockholm skriver avseende Sukkot: ”Chag sameach! Ha ett bra sukkotfirande! Sukkot varar i sju dagar, varav de två första är riktiga helgdagar. Sedan kommer fyra mellandagar – chol hamoed. Man ska vistas i en sukka – en hydda – som symboliserar de tillfälliga boningar som israeliterna uppförde under den 40-åriga vandringen från Egypten till landet Israel.”

Publicerat 2017-10-04

Galileiska båten

Den antika Galileiska båten, även känd som Jesusbåten då den seglade under Jesu tid, d.v.s. för ca 2000 år sedan. För judar är den också viktig då båten är ett exempel på den typ av båt som användes av förfäderna för både fiske och transport över Galileiska sjön (Tiberiassjön/Gennesaretsjön).
Mer information »

Publicerat 2017-10-02

Kajafas kvarlevor

1990 upptäcktes en familjegrav strax söder om Jerusalem. I den fanns den judiske översteprästen Kajafas kvarlevor. Kajafas var ansvarig för att lämna över Jesus till romarna efter arresteringen i Getsemane. Mer information »

Publicerat 2017-10-01